Posted on

Help! Ik heb een blessure

Aan het sporten geslagen en een blessure opgelopen? Je bent zeker niet de enige! Uit cijfers van Veiligheid NL blijkt dat jaarlijks 4,7 miljoen Nederlanders een blessure oplopen. Diezelfde organisatie houdt ook bij welke sporten de meeste blessures opleveren. Dit zijn veldvoetbal met zo’n 850.000 blessures, gevolgd door hardlopen met 640.000 blessures en fitness – 490.000 blessures. Het aantal blessures is uiteraard ook afhankelijk van het aantal mensen dat de sport beoefent. Hieruit blijkt dat hardlopen de meest blessuregevoelige sport is, met 5,3 blessures per 1000 sporturen, gevolgd door volleybal met 5,1 blessures per 1000 sporturen.

Hoe behandel ik mijn blessure?

De fysiotherapeut of de huisarts zijn het eerste aanspreekpunt bij de behandeling van niet-spoedeisende blessures. Jaarlijks behandelen fysiotherapeuten zo’n 1,2 miljoen blessures, huisartsen zien zo’n 820.000 patiënten met blessures op jaarbasis. Daarbij verwijzen huisartsen vaak door naar fysiotherapeuten. Overigens is voor een behandeling bij de fysiotherapeut geen verwijzing van de huisarts meer nodig, je kunt direct contact opnemen met een fysiotherapeut voor een afspraak.

Blessures en de zorgverzekering

Blessures kunnen een kostbare zaak zijn. Een bezoek aan de huisarts wordt vergoed door het basispakket en gaat niet ten koste van het eigen risico. Een behandeling bij de fysiotherapeut is echter een ander verhaal. Vergoeding voor fysiotherapie is reeds enkele jaren verdwenen uit het basispakket. Behandeling voor slechts een aantal chronische aandoeningen wordt vergoed vanuit het basispakket, pas vanaf de 21e behandeling. Je kunt je wel aanvullend verzekeren voor fysiotherapie, deze aanvullende verzekeringen vergoeden vaak de eerste 9 behandelingen fysiotherapie. Goed verzekerd maar niet te veel betalen? Kijk dan is op goedkoopstezorgverzekering.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *